Gyümölcs-zselé
2002.01.01 23:08
Hozzávalók:
4 darabhoz
- 2,5 dl friss vagy mélyhűtőtt áfonya
- 2,5 dl friss vagy mélyhűtőtt málna
- 3/4 ribizliszörp
- 1 evőkanál zselatin
- 4 dl meleg víz
- joghurt
- fagyi
Amihez szükséged lesz:
- keverőtál
- 4 fagyikehely
1. Már előző nap készítsd el a zselét. A ribizliszörpöt a meleg vízzel és a zselatinnal keverd össze, majd melegítsd addig (de ne forrald!), amíg a zselatin fel nem oldódik benne. A zselét töltsd poharakba és tedd a hűtőbe éjszakára.
2. Rétegenként pakold a zselére a gyümölcsöket, a joghurtot és a fagyit. A tetejére tegyél egy szem gyümölcsöt.
Példa:
- Egy szem gyümlcs
- Fagyi
- Gyümölcs
- Joghurt
- Gyümölcs
- Zselé
Tuti tipp:
Reszelj a tetejére egy kis csokit is! :p