Gyümölcs-zselé

2002.01.01 23:08

Hozzávalók:

4 darabhoz

  • 2,5 dl friss vagy mélyhűtőtt áfonya
  • 2,5 dl friss vagy mélyhűtőtt málna
  • 3/4 ribizliszörp
  • 1 evőkanál zselatin
  • 4 dl meleg víz
  • joghurt
  • fagyi

Amihez szükséged lesz:

  • keverőtál
  • 4 fagyikehely

 

1. Már előző nap készítsd el a zselét.  A ribizliszörpöt a meleg vízzel és a zselatinnal keverd össze, majd melegítsd addig (de ne forrald!), amíg a zselatin fel nem oldódik benne.  A zselét töltsd poharakba és tedd a hűtőbe éjszakára. 

2. Rétegenként pakold a zselére a gyümölcsöket, a joghurtot és a fagyit.  A tetejére tegyél egy szem gyümölcsöt.

 

Példa:

  • Egy szem gyümlcs
  • Fagyi
  • Gyümölcs
  • Joghurt
  • Gyümölcs
  • Zselé

Tuti tipp:

Reszelj a tetejére egy kis csokit is! :p

 

Jó étvágyat!