Recept

2013.08.21 17:51

Joghurtos eperfagyi

Hozzávalók:

3 dl tejszín

2 pohár epres gyümölcsjoghurt

1 tojás

50 g porcukor

1 dl eperdzsem

A díszítéshez:

friss eper

tejszínhab

lapos, kb. egyliteres tárolóedény

Így kell elkészíteni:

Habverő segítségével, verd habbá a tejszínt, majd add hozzá a tojássárgáját, a joghurtot, és a tojásfehérje, porcukorral fölvert habját és a lekvárt. Öntsd a keveréket egy lapos, kb. egyliteres edénybe, és tedd a mélyhűtőbe. A fagyasztás során, tíz-tizenöt percenként négyszer-ötször keverd át jó alaposan. Hagyd a jégkrémet legalább hat órán át a fagyasztóban. Tálalás előtt húsz-negyven percel tedd át a hűtőszekrénybe, hogy lányuljon. Díszítheted friss gyümölcsel, tejszínhabbal, csoki forgáccsal... Jó étvágyat! :)