Recept
Joghurtos eperfagyi
Hozzávalók:
3 dl tejszín
2 pohár epres gyümölcsjoghurt
1 tojás
50 g porcukor
1 dl eperdzsem
A díszítéshez:
friss eper
tejszínhab
lapos, kb. egyliteres tárolóedény
Így kell elkészíteni:
Habverő segítségével, verd habbá a tejszínt, majd add hozzá a tojássárgáját, a joghurtot, és a tojásfehérje, porcukorral fölvert habját és a lekvárt. Öntsd a keveréket egy lapos, kb. egyliteres edénybe, és tedd a mélyhűtőbe. A fagyasztás során, tíz-tizenöt percenként négyszer-ötször keverd át jó alaposan. Hagyd a jégkrémet legalább hat órán át a fagyasztóban. Tálalás előtt húsz-negyven percel tedd át a hűtőszekrénybe, hogy lányuljon. Díszítheted friss gyümölcsel, tejszínhabbal, csoki forgáccsal... Jó étvágyat! :)